2012. máj. 5.

Sorozat Szombat (7)

Laini Taylor - Füst és Csont leánya trilógia

1. kötet
Kossuth Kiadó
 
2012. május 
3490 Ft
Egyszer volt, hol nem volt, történt egyszer, hogy egy angyal meg egy ördög egymásba szeretett. Nem lett jó vége. Így kezdődik a 17 Karou története. A valódi kék hajú lány Prágában él és rajzolni tanul, ám gyakran hiányzik az iskolából, mert időről időre távoli és veszélyes küldetéseket teljesít titokzatos és végtelenül rút nevelője, Kénkő parancsára. Kénkő boltjából kilépve ugyanis a világ legkülönbözőbb pontjain találja magát, és mindenhonnan fogakat kell vinnie Kénkőnek, aki kívánságteljesítő gyöngyökkel fizet a fogakért. Egy ilyen küldetésen méri össze Karou először az erejét Akivával, az emberfeletti szépségű szeráffal. Az első találkozást azonban több is követi a mai Prágában és más korokban, más világokban, mert tér és idő nem szab korlátot a kimérák és a szeráfok időtlen idők óta tartó könyörtelen küzdelmének. Hogy kik a kimérák, és kik a szeráfok? Kik az ördögök, és kik az angyalok? Jó-e a szép, és szép-e a jó? No és kicsoda valójában Karou, akinek a neve egy bizonyos nyelven azt jelenti, „Remény”? Lainie Taylor fantáziában, egészen eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regényéből kiderül.


Megjelenés:
  • Szerintem a május a legbiztosabb adat, mivel:
  • a Libri oldalán május 10-et írnak
  • az Alexandra május 7-et ígér

A borító: 3/5 
Nem is tudom... amikor először megláttam felkaptam rá a fejem, hogy ugyan mi lehet ez, de minél többet bámulom, annál kevésbé tetszik. Azt se mondhatom, hogy az eredetivel jobban jártunk volna, mert mi is azt vettük át, szóval ez van.

Érdeklődési indexem: 3/5
Laini Talyor neve már első olvasásra is ismerős volt és nem kellett sok idő, hogy betájoljam magam. A Könyvmolyképző már jelentetett meg tőle könyvet Csókra várva címmel, amely három rövid novellát tartalmaz. Már a kezdetekkor feltettem én a várólistámra, de hát - ahogy néha lenni szokott -  még ott rostokol, és a negatív kritikák ellenére sem veszem le onnan.
Szóval ha munkásságába nem is kóstoltam még bele, de már tervbe van véve, így ezt is megnézhetem magamnak, mivel akár ígéretes is lehet a fülszöveg alapján. Nem fogok futni a könyv után, megvárom míg szembe jön velem, így ha lehetőségem adódik majd elolvasom egyszer.


A sorozatról


Műfaj:  ifjúsági fantasy

A trilógia kötetei:
  1. Daughter of Smoke and Bone (2011) - Füst és csont leánya (2012)
  2. Days of Blood and Starlight (2012) - külföldi megjelenés november 6.
  3. ??? 
Az írónő honlapja itt.

2 megjegyzés:

  1. Ezzel a könyvvel én is szemezek már egy ideje. Még recit is kértem belőle, igaz még csak válaszra sem méltattak.
    De ezzel a novellás kötettel most megfogtál. Nagyon erős a gyanúm, hogy így inkább megvárom az első véleményeket, nehogy hiába adjak ki ennyi pénzt rá. Ráadásul sorozat is. :\

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jól meg kell gondolni mostanság, hogy mire adjuk ki a pénzt.
      Engem roppant mód érdekelne, hogy miért két kiadónál jelennek meg az írónő könyvei. Ez valami jel lehet, hogy a Könyvmolynál nem ment jól a novellás kötet és nem akarnak tárgyalni az írónő más könyveiről, vagy csak a Kossuth kiadó hamarabb csapott le rá? Mondjuk az én szemszögemből a lényegen nem változtat, én is kíváncsian várom az első véleményeket, mert biztos nem leszek az első olvasók között.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...