2011. febr. 6.

Lara Adrian - A vámpír vére

Midnight Breed 3.

Egy férfi és egy nő története, akik egyszer már elvesztették párjukat, de a sors most ad nekik még egy esélyt, hogy olyan érzésekben legyen részük, amiről azt hitték, már sose tapasztalhatják meg.
Elise a bátor kiválasztott, aki elvesztette férjét és fiát, bosszúra adja a fejét és kést ragadva öl, miközben küzd a saját képessége ellen.
Tegan pedig nem tudja feledni azt a röpke pillanatot, mikor a nőt védelmezve ölelte és egy nap megint a megmentésére kell sietnie. Hogy aztán egy párost alkotva utazzanak Berlinbe, a nő diplomáciai kapcsolatait felhasználva kutassanak információk után. Egy kedves barát Andreas Reichen segítségére mindig számíthatnak. Bár azért feszültséget is kelt ez a barát nem egészen baráti közeledése Elise felé, de mégis az ő tettei feszítik Tegan idegeit a döntő lépésig. Jól bevált taktikaként most se marad el egy kis harc a végére és befejezve ott állunk, hogy a vérszopók és a Rend közötti harc egy új fordulatot vesz. Most lesznek csak igazán bajban a mi kis vámpírkáink.

Tegan sokáig csak úgy élt bennem, hogy igen ő majdnem olyan, mint Ward Zsadistja, de miután olvastam a könyvét, már egyáltalán nem gondolom így. Mély sebeket ő is őriz, érte nagy veszteség, sodródott az őrület peremére. Viszont amikor Eliseszel van, egy intelligens, segítőkész, felnőtt férfit látok benne. Főleg a könyv elején, ahogy gondoskodott róla, főzött neki, és védte minden pillanatban, amikor csak szükség volt rá. Igaz sokszor bántó, néha közönséges, amiket a nő fejéhez vág. Nagyon sokat káromkodik, és néha durva, de mégis az ő párosuk a legkülönlegesebb a számomra.
Elise egy gyönyörű nő, aki beletanult és jól ért a politikához, tudja miként kell kérni és viselkedni, mégis belül ordítani szeretne, hogy ő ezt nem élvezi, hogy őt félreértik. Ezért is kell küzdenie Teganért. A vámpír ugyanis sokáig abban a hitben él, hogy a nő túl elegáns, túl kifinomult, túlságosan hozzászokott az arisztokrata világhoz, mint hogy egy olyan vámpír párja legyen, mint amilyen ő.

Féltem, hogy majd furcsa érzés lesz egy olyan pár egymásra találását olvasni, akiknek már volt egy „nagy szerelmük”, de ők is rájönnek, hogy amiről azt hitték eddig, hogy szerelem volt, már egészen más színben tűnik. Elise bátran felvállalja érzéseit, nem adja fel és küzd. Tegan meg inkább maga ellen harcol, mindhiába.

A könyv legnagyobb része Berlinben játszódik, Andreas menedékében, klubokban és egy őrült vámpír rehabilitációs klinikáján. A sorozat pedig felveszi azt a sémát, hogy mindig egy utazás, egy másik város ad helyet a leendő párok egymásra találásának.

A könyv végére Marek sorsa igencsak megpecsételődik és nagy fordulatot vesz. A Rend pedig rájön, hogy a párjaik nem csak a lelküket tudják megmenteni, hanem a harc során is igen hasznos szolgálatot tehetnek nekik a háttérből.

Andreas igencsak a szívemhez nőtt, szintén egy jó politikai érzékkel megáldott, de a lelke mélyén igazi harcos szereplő. Chase-t igencsak sajnáltam, eddig is feleslegesen áhítozott Elise iránt, és ezt most sem változik. Így a harcba veti magát. A Rend új tagokkal bővül, mondhatni fiatal préda került a szemünk elé Kade és Brock személyében. Viszont nem igazán tudunk meg róluk túl sokat.

A következő könyv főhőse ebben a kötetben is csak röpke szerepet kap. Rió még gyógyulgat, próbálja elkerülni a teljes őrültséget. Egy roncs, aki folyton dühöng. Ezzel a viselkedésével, a macsó lehengerlő csávó helyett igen felkeltette az érdeklődésem.

5 pont

3 megjegyzés:

  1. Az emberek elfogadták a Twigliht-ot. Nincs is ezzel baj, még azzal sem, hogy megosztotta a film az embereket. Megjelent a Vámpírnaplók. Elfér a Twilight mellett....
    Az a baj ezekkel a könyvekkel, hogy nagyon hasonlítanak vagy a Twilight-ra vagy a Vámpírnaplókra. Újat sosem tudnak nyújtani, esetleg olyan apró részletek kerülnek bele, amik másnak láttatják a sztorit. Voltaképpen plágium. Aki nem hiszi járjon utána.

    http://www.konyv-konyvek.hu/book_images/02a/999638802a.jpg

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nem hasonlít az Alkonyatra. Lara Adrian sorozata nem ifjúsági, meg a vámpírok háttere is más. Pl. nem élőhalottak. Hősnő is egy férfit szeret nem kettőt. De pl. a kedvenceim sem hasonlítanak egymnásra. Számomra mind más miatt jó.

    VálaszTörlés
  3. @boros1124: Igazából nem nagyon értem, hogy is jött ez a megjegyzés ehhez a posthoz. Hacsak nem a Zsadist-Tegan hasonlóság miatt, de akkor sem értem, hogy jön ide a Twilight vagy a Vámpírnaplók. Ég és föld a Midnight Breed és az említett ifjúsági sorozatok.
    Amúgy engem nem zavarnak a hasonló elemeket a sorozatokban. Ha valamit megszerettem egyikben és feltűnik a másikban is hát nekem azzal semmi bajom, főleg hogy mindenki hozzáad/elvesz valamit a saját történetén belül, így más lesz a hangulata, a szereplők se tudnak ugyanolyanok lenni teljesen.
    De hát ez csak az én véleményem, a többit meg rendezze le mindenki magában. Aki nem akar úgy se olvas hasonló történeteket.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...