2011. febr. 3.

Kinley MacGregor - A kitaszított

MacAllister széria 3.

 "...Sin egész életében arra ítéltetett, hogy megmentsen másokat. Ezáltal elvesztette ártatlanságát, gyermekkorát, szabadságát, a lelkét..."

Egy napon, senki nem tudja melyiken, egy gyermek született angol földön. Anyja undorodva eltaszította, mostohája megvetette, apja nevét se ejtette ki, sőt rá se nézett.
Nem kapott ajándékot, nem kapott skót ruhát. Négy testvére boldogságát a sarokba bújva árnyékként figyelte, fájdalommal teli szemmel. Ártatlan vérét folyatta, hogy vérének angol részét elveszítse. Neve nem volt, de mégis Sin lett. "...bűnben fogant, bűnben született, és így is fog meghalni. Ezért az egyetlen megfelelő név az, hogy Sin, azaz bűn." Eltaszították, eladták, ütötték, verték. Éhezett, gyilkolt, igaz barátra nem nagyon lelt. Mindenki félt tőle, magának az ördögnek tartották. Kitaszított, se nem skót, se nem angol, nincs aki birtokolja. Gyűlöl mindent és mindenkit. Értéktelennek érzi magát, akit nem lehet szeretni. Bár mondogatja, hogy már nem érez semmit, nem vágyik semmire, ez mégse igaz. Olykor olykor késként hasít a "nem létező" szívébe a fájdalom, a kín és néha a remény.

Míg jön egy kitartó tüzes skót leány, aki változást hozhat az életébe, ha mer hinni, bízni és remélni. A könyv végére pedig Sin megkapja, hogy egy emberként áll mögé a népe és családja.

MacGregor/Kenyon a fájdalmak leírásának mestere. Olyan kínzó, fájdalommal teli múltat tud kreálni főhőseinek, hogy én az Olvasó összeszoruló szívvel, néha könnyes szemmel, az igazságtalanságtól feldúltan olvasom sorait. Annyira vágyom rá, hogy megszabadítsam az aktuális főhőst a szenvedéseitől, hogy megrázzam, hogy ordítsam neki, hogy megérdemli a boldogságot, a szerelmet. Hogy van aki szereti, aki megvédi, akire mindig számíthat.

Sin történetét olyan volt olvasni, mint a középkorba helyezett Zarek (Dark Hunter - Ördögi tánc) történetét. Olyan fájdalmakat, megaláztatást élt túl, amit száz ember együttvéve se. Sehol nem találja a helyét, sehol nem lel felhőtlen boldogságra, és szeretetre.

Callie egy nagyon kedves lány, aki meglátja a férfiban a jót és foggal-körömmel küzd, hogy áttörje a falakat a férfi szíve körül. De nehéz dolga van. Meg kell küzdenie a férfival, a klánjával, a gyűlölettel.

Azért akadt néhány önfeledt pillanat is, vicces szócsatákkal a testvérek között, egy boldogító párnacsata és egy kis bikafuttatás is, amik előhozták Sin humorérzékét és néhány perc felhőtlen boldogságot.

Ha őszinte akarok lenni, eddigi információim alapján úgy gondoltam, hogy ez a mű valami különleges, kiemelkedő történet lesz. Így olvasás után nem érzem annyira extrának. Nagyon jó, mert skót, mert nagyon fájdalmas Sin sorsa, de alapból hozza azokat az elemeket, amiket egy felföldi történetnél megszokhattuk. MacGregor odatette a szívszorító részeket, de nekem még mindig a sorozat első kötete a kedvencem, a Vágyak vonzásában és most már értem, hogyan is kapcsolódott Draven története, a többi testvérhez, főleg Sinhez.


4,5 pont

A sok jelenet közül egy, amikor majd megszakadt érte a szívem. 
Az anyám adta neki. Amikor Braden megszületett, és megkeresztelték, Sin tudni akarta, miért hívják egyszerűen kölyöknek. Keresztnevére irányuló kérdésével apámhoz fordult, de ő szó nélkül faképnél hagyta. Szégyellte magát amiatt, hogy senki sem vette a fáradságot, hogy megkeresztelje Sint. Ekkor szólt közbe az anyám. Azt mondta, hogy ha már ennyire nevet akar magának, akkor stílusosan kell nevet választani. Azt mondta, hogy bűnben fogant, bűnben született, és így is fog meghalni. Ezért az egyetlen megfelelő név az, hogy Sin, azaz bűn. Soha nem felejtem a rémült arcát. Emlékszem, amint kihúzta magát, és azt válaszolta: Rendben, legyen Sin. A papok is azt prédikálják, hogy az emberek szeretik a bűnt. Talán, ha Sin leszek, engem is szeretni fog majd valaki.

5 megjegyzés:

  1. Ezt a sorozatot nem ismerem :) Lehet, hogy ha elkezdeném akkor ezt sem tudnám abbahagyni?

    VálaszTörlés
  2. Sherrilyn Kenyonként írja a fantasykat és Kinley MacGregorként a romantikus könyveket. Nagyjából minden megtalálható benne, ami egy skót történettől megszokott. Nekem az első nagyon tetszett, a második néha kicsit untatott és idegesített, ez pedig megint jó lett.
    Megnéztem molyon miket olvastál és hogy tetszettek, de most elbizonytalanodtam, hogy mennyire is tetszene neked. De szokták szeretni a MacGregor könyveket.

    1. Vágyak vonzásában
    2. Lángoló szenvedély
    3. A kitaszított
    +folytatás elvileg idén

    A magyar kiadás kicsit meg van kavarva a külföldihez képest, de a 3. kötetnél már értem, hogy is kapcsolódik az első ide.

    VálaszTörlés
  3. Szilvamag : Szerintem tetszene. Nekem eddig az 5. kötet tetszett a legjobban (Fekete Lovag legendája), utána jön a Kitaszított.

    4. rész megjelenését már több éve ígérik, remélem idén tényleg megjelenik.

    VálaszTörlés
  4. Én véletlenül találtam meg a könyveket :) Pont visszafelé kezdtem el olvasni először A kitaszított,majd a Lángoló szenvedély és most kezdem el a Vágyak vonzásában. Nagyon megtetszettek.
    Ewan-nek is van/lesz könyve? Ha igen hányadik? :)Igazából most amikor megtaláltam az oldaladat akkor jöttem rá,hogy vannak sorba,eddig csak arra jöttem rá hogy a 2 könyv amit olvastam biztos egy kötet.

    Zsófia

    VálaszTörlés
  5. Hát szétnéztem már párszor Kenyon honlapján és kicsit csavaros ahogy a sorozatai köteteit kavarja.
    Egyrészt maga a MacAllister széria áll magának a 4 tesónak a történetéből. Braden, Sin, Ewan, Lochlan, így ebben a sorrendben. De ezek a könyvek benne vannak a Kard szövetsége sorozatban is. Amiben egy múltbéli esemény kapcsán találkozik 7 ember, és így kapcsolódnak egymáshoz. A következő kötetekből áll.
    1. Vágyak vonzásában (Raven)
    2. Lángoló szenvedély (Braden)
    3. A kitaszított (Sin)
    4. Taming the Scotsman (Ewan)
    5. A fekete lovag legendája (Stryder)
    6. Return of the Warrior (Christian)
    7. The Warrior (Lochlan)

    Ha jól tudom az Alexandra már több éve ígéri a további kötetek kiadását, de pontos hír nincs róla. De csak kiadják már őket, szóval reménykedjünk, hogy Ewanak is lesz magyar könyve.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...