2014. júl. 6.

Rachel Vincent - Lélekőrzők

Kiadó: Jaffa, 2014
Terjedelem: 326
Ár: 2940 Ft
Jó tanács: Ne bosszants fel egyetlen démont se!

Az Eastlake Középiskola diákjainak lelke és ép elméje újfent veszélybe kerül, amikor a dérként ismert kábítószer az iskola népszerű tagjainak körében terjedni kezd. Csak Kaylee és közeli barátai tudnak arról, hogy a lufikban árusított anyag tulajdonképpen hígított alvilági démonlehelet, amely nemcsak a kisördögöket teszi függővé, de az emberi halandók számára is végzetes. Már az első szippantás is az őrület, majd a halál felé vezető út kezdete.
Kaylee ismét úgy érzi, hogy tennie kell valamit a növekvő katasztrófa ellen, ám barátai csak félgőzzel támogatják igyekezetét. Legjobb barátnője nem sokat tehet a természetfeletti ellen, Tod kevésbé motivált, épp csak kezdi összeszedni magát Addison elvesztése után, Nash gondolatait pedig minden jel szerint másféle küldetés köti le, amely során szeretné lebűvölni Kaylee-ről a bugyit. Az pedig, hogy a felnőtteket is bevonják az akcióba már csak akkor opció, ha nagyon szorul a hurok és mikor kiderül, hogy a gonosznak nagyobb tervei vannak, már majdnem túl késő.

Rachel Vincent regényeiben tehát nemcsak a lélek újrahasznosítható, de a Démonlehelet is több funkciós. A Lélekmentőkben láttuk a lélek cserealapanyagaként, ha sikerért el akarnád adni a lelked, ám egy bódító szippantással is a vesztedbe rohansz, akár magadénak tudhatod a sajátod, akár nem. Ezzel pedig a sztárság árnyoldalai mellett egy újabb halandó problémát pedzeget és csavar démoni köntösbe az írónő.

Továbbá Kaylee ebben a regényben nemcsak alvilági lények üzelmei ellen küzd, hanem egy fiatal lány mindennapi problémái is meglegyintik. Nehéz figyelmen kívül hagyni ugyan a természetfelettit, hiszen még a lány álmaiba is befurakszik, szó szerint, ám mégis sokasodnak a földi gondok is. Eljött az ideje egy felkavaró szívzűrnek, az első igazi szerelmi civódásnak. Eddig Nasht elég másodhegedűsnek tekintettem, aki jóképűen feszít a barátnője mellett, félti, óvja, szereti őt, ám most kissé megkopott a tökéletessége. Nem baj ez, hiszen unalmas lenne csak a hősszerelmest látni benne, legyen ő is nyugodtan esendő, bűnös és küzdjön meg a lányért, akit szeret.
Bár elég kiszámítható lépés egy szerző részéről, hogy előbb-utóbb vitát szít a szerelem rózsaszín ködébe vesző fiataljai között, ám pozitívumként értékelendő, hogy abszolút érhető okok vezettek Kaylee csalódásához, amely messze áll a már sokszor látott bagatell, mondvacsinált tinizűröktől, ahol a bolhából csinálnak elefántot. Itt igenis olyan probléma adódott, ami felett nem lehet szemet hunyni. Hősnőnknek azonban nem sok ideje jut keseregni, hiszen közeleg az idő egy alvilági ünnepélyhez, amely váratlan meglepetéseket, újabb megoldandó feladatokat tartogat Kaylee számára, aki rövid időre egy csábító sportcipős szirén - avagy hercegnő - szerepébe bújik.

A regény olykor titokzatosnak tűnt, olykor elhitette, hogy akár egy hétköznapi történet is lehetne és mégis a befejezés, a veszedelmes parti nem hagyott kétséget afelől, hogy itt bizony a gonosz munkálkodik. Feszültséggel telibb kötet, mint az előző.


~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~

Sorozatinfó:

SIKOLTÓK
  1. My Soul to Take (2009) - Lélektolvajok (2012)
  2. My Soul to Save (2009) - Lélekmentők (2013)
  3. My Soul to Keep (2010) - Lélekőrzők (2014)
  4. My Soul to Steal (2011)
  5. If I Die (2011)
  6. Before I Wake (2012)
  7. With All My Soul (2013)

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy megjelent, pont most fejezem be a második részt :)

    VálaszTörlés
  2. Lassan követik egymást a megjelenések, de legalább jönnek. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...