2013. aug. 14.

Tiffany Reisz - Az angyal

EREDENDŐ BŰNÖSÖK #2
Remélem sokaknak nem kell már bemutatni Nora Sutherlint, a szégyentelen erotikus írónőt, az exdominát, egy katolikus pap szexuális alárendeltjét. Annak  a Sørennek a szerelme, aki "kétségtelenül a legjóképűbb férfi volt (...) A legszebb arc, a legragyogóbb elme, a legdurvább libidó, a legszexisebb test és a legodaadóbb szív" és ez utóbbi teszi a férfit egy olyan emberré, akit nem lehet egyszerűen csak megvetni. Mivel az évfordulós ajándékként "tálalt" 15 éves kamasz és Nora ágyjelenete erősen határokat feszegetett, így Michael sem egy felejthető karakter. A Nyolcadik Kör pedig tartogatott még egy szexpajtást, az akkor szolgát játszó gazdag, nagyszájú srácot, Griffin Fiskét.

Az ő szereplésükkel játszódik eme regény, amelyben egy váratlanul megüresedett püspöki cím és egy szimatoló újságíró miatt kényszerül az egy éve újra együtt "huncutkodó" Nora és Søren különválni a nyári hónapokra. Søren és Kingsley otthon igyekszik eloszlatni a veszélyt, míg Nora Griffin alárendeltjeként és Michael dominájaként múlatja az időt, próbálva eltemetni Wes iránti érzéseit.

A szirént csupán egy kis ízelítőnek tartom az írónő perverz fantáziájából. Egy kis kóstolóval engedett bepillantást egy más világba, amelyről az olvasó folytatást köszöni szépen nem kér, vagy a szirén csábító hangját meghallva nyitottan, kíváncsisággal telve szeretne még többet kapni. Na, nem azért, mert maga is vágyik egy kiadós véres szexre, egyszerűen a karakterek zsenialitása és az ellentmondásos érzések, szélsőséges vágyak nem hagyják őt hátat fordítani a történetnek.

Ebben a kötetben van alkalmunk jobban megismerni Sørent, aki egyáltalán nem rejtegeti múltját. Olvasni róla számomra igazán megrendítő és  felkavaró volt, nem mellesleg a gyermek és ifjúkori élményeivel az írónő ismételten tabukat dönget. Sørenhez kapcsolódóan kúszott be egy mellékszál a történetbe, hiszen Suzanne, az újságírónő S. atya után kezd szimatolni, mit sem sejtve arról, hogy ezzel egy veszélyes játékba kezd, hiszen a hittel és a vallással hadilábon álló nőt Søren jóképűsége és őszinte szavai érzelmileg és testileg is teljesen felbolygatják. Hálásan köszönöm az írónőnek, hogy ezt a szálat is ennyire érdekfeszítőnek írta meg, így nem kellett egy percet sem nyavalyognom magamban, hogy vissza akarok térni a főszereplőkhöz.

A könyv címe nem véletlenül lett Az angyal, hiszen egy fiatal angyalarcú srác kap lehetőséget, hogy kiélhesse vágyait. Az elveszett Michael, aki eddig igyekezett elfojtani nem túl hétköznapi vágyait, most Norával együtt kezdi feszegetni a határokat és a fájdalomban megtalált felszabadító gyönyör mellett vágyni kezd vendéglátója, a játékos Griffin után.  Egy öngyilkosságot megkísérelt 17 éves, biszexuális mazochista, aki egy idősebb fickóba szeret bele... Tiffany Reisznek újabb vérlázító ötlete támadt, igaz?! Azonban mindezt annyi érzelemmel képes tálalni, hogy csak pozitívan lehet róla beszélni. Nagyon tetszett Michael és Griffin kapcsolatában az, hogy az azonnali kölcsönös testi vonzalom ellenére, és Søren parancsának engedelmeskedve, hosszú ideig kerülgették egymást, majd látványos gyötrődés és erősebb érzelmek megélése után teljesedett csak be a szerelmük. Édes egy páros, amellyel a szado-mazo mellett egy kevés M/M jelentet is változatossá tette a regényt.
A Wesley rajongóknak mondhatni egy kicsit érvágás a kötet, hiszen A szirénbéli távozása után háttérbe szorul. Megfeledkezni azonban nem tudnánk róla, Nora gondolataiba is befurakodik a csábító tisztaságának és ártatlanságának emléke. Kiléte szolgál némi meglepetéssel, de társaságában így is igen keveset lehetünk. 

Tetszik, hogy bár a szereplők egyazon körhöz tartoznak, mégis kellően változatos és egyedi személyiségek, mindig egyre többet mutatnak magukból, ezzel képesek újra és újra elképeszteni, érzelmileg megérinteni és vigyort varázsolni az arcomra. Többek között képtelenség volt vihogás nélkül olvasni egy gazdáját megvető komornyik szűkszavú, ám annál hatásosabb szavait.

A BDSM szex ebben a könyvben egyfajta háttérzaj, folyamatosan jelen lévő tevékenység és mégsem lesz tőle közönséges szexkönyv, hiszen abszolút az érzelmekre koncentrál, hihetetlen intenzíven. A múlt felelevenítésé pedig egyre szilárdabbá teszi a karaktereket és a történetet. Okosan felépített, fordulatos regény. Kemény és megdöbbentő, néha már-már drámai. Számomra mérföldekkel megelőzi A szirént és az év egyik legjobb könyvének tartom!


~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~

  Sorozatinfó:

EREDENDŐ BŰNÖSÖK
The Original Sinners
    1. A szirén (2013) ~ The Siren (2012)
    2. Az angyal (2013) ~ The Angel (2012)
    3. A herceg (2013) ~ The Prince (2012)
    4. The Mistress
      Kiadó: Egmont, 2013
      Terjedelem: 472
      Ár: 3999 Ft

      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...