2013. jún. 30.

C. J. Ellisson - Élvezd a vaníliát

WALK ON THE WILD SIDE #1

Kiadó: Ulpius-ház, 2013
Oldalszám: 364
Ár: 3499
"Fedezd fel a benned rejlő rossz kislányt, és engedd szabadjára…
Heather Pierce unja, hogy szakmai és magánéletében is a háttérbe szorul. Egyetlen éjszakára kétségbeesetten szeretne más bőrébe bújni, ezért részt vesz egy villámrandin. Talán itt, névtelenségbe burkolózva, új emberré válhat, amíg másként nem dönt. Amikor egy férfi, akinél esélye sem lehetne, az asztalához ül, Heather összeszedi minden bátorságát, és átveszi az irányítást, titokban attól félve, hogy elrejteni kívánt valódi énje elutasításra talál.
Tony Carmine, beszerzési igazgató és nemzetközi hírű nőcsábász, élete legfontosabb üzletét készül megkötni. Azonban egy villámrandin megismerkedik Heatherrel…és felfedezi, hogy talán éppen alárendelt szerepre van szüksége. Heather buja érzékisége megszállja minden gondolatát, égető vágy ébred benne, hogy magáénak mondhassa a legizgalmasabb szeretőt, akivel valaha találkozott."

Olvasás közben végig az a kérdést járt a fejemben, hogy egy kifejezetten erotikára kihegyezett regény lehet-e mókás, már-már aranyos? Mert ezen könyvet én mással nemigen tudnám jellemezni.
 
Az Ulpius-ház kiadó efféle kiadványait szinte már félve kell megközelíteni, mert nem tettek tanúbizonyságot a minőséget illetően, de úgy tűnik akad náluk néhány szórakoztató darab is. C.J. Ellisson nem akart hatalmaskodó hímmel tarolni, majd őt megszelídíteni, nem akarta az úr-szolga szerepjátékot véresen komolyan venni, polgárpukkasztó események láncolatával feszegetni az olvasó határait. Egyszerűen adott a nőknek egy másfajta álmot, amelytől kipihenve ébredhetnek reggel, összegyűrt lepedők között, jeleként annak, hogy felhevülve ficánkoltak az éjjel.

Ez az álom jóformán kétszemélyes történet, egyszerű szórakoztató játék, ahol a cél a közös élvezet. A magát magabiztosnak mutató Heather Pierce, egy egyszerű pénzügyi asszisztens, azaz teljesen hétköznapi nő ragadja meg az irányítás lehetőségét, válik idézőjelesen dominává, és kényszerít térdre egy férfit, aki könnyen a főnöke lehetne. Lázban tartja a nyálát csorgató Tonyt, akinek ki kell elégítenie a nő minden vágyát. Parancsai azonban inkább incselkedő kérések, amelyekkel utasít ugyan, de cseppet sem aláz. A heves vonzódás pedig nem szexcsaták sorozatában teljesül be, hanem inkább olyan mint egy folyamatos előjáték, és ha együtt vannak akkor sem feltétlen egymásban, sőt szinte többet szexelnek magányosan. Teszik ezt úgy, hogy valóban elég vanília marad a történet, hiszen mellőzve vannak az igazán extrém szituációk, és nyelvezetében is inkább finomkodó, mint mocskos.

Anthony Carmine hihetetlenül normális pasinak tűnik, bár ha jobban megnézzük egyértelműen a fantázia szüleménye. Attól nem tudunk ugyan megszabadulni most sem, hogy gazdag pasi váljon főszereplővé, de a változatosság kedvéért Tony nem egy milliárdos cég nagyfőnöke, nem is annyira karizmatikus egyéniség, mint társai többsége, bár azért ő is igazi playboy hírében áll, viselkedése azonban nem ezt mutatja. Nem beszéli ki légyottjait a barátjával, izgalomban valóban a szexuális vonzalom tartja, de nem csak szexre utazik, hiszen kedveli is a titokzatos úrnőjét. Továbbá azzal hogy "alárendelté" válik, többnyire nem veszti el férfiasságát.
A párocskán túl nem túl sokan szerves részei a történetnek, bár mindkét fél oldaláról akad egy-egy - annyira nem segítőkész - jóbarát. Carla, a következő kötet "dívája" a történet java részében nem élvezte szimpátiám, hiszen ha nem is áskálodó picsának, de legkevésbé sem támogató barátnőnek tűnt. Viszont belátta féltékenységét és bocsánatkérésével felhozta magát mínuszból nullára, így a folytatásban bárhova billenhet a mérleg.

A szereplők szimpatikusak, a váltott nézőpont szinte minden esetben jót tesz egy E/1 személyben írt történetnek, szerintem a nők alapvetően szeretnek a romantikus történetek férfiainak gondolataiban kutakodni, bár szem előtt kell tartani, hogy fikciót olvasunk. Maga a sztori nem kihívás, hiszen kiszámítható, többször él megszokott helyzetekkel, problémákkal, azonban egyes szituációkat Heather ügyesen lecsap, például jó dominához híven a hazugságért nem durci, hanem fenekelés jár, vagy pedig Tony azelőtt oldja a feszültséget, míg egyáltalán gond adódhatna. Igaz ezzel kissé szirupos lett a vége, de kérem az egész csupán egy ábránd volt igazi hiszti és dráma nélkül.

Kifejezetten jólesett!

~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~

Sorozatinfó:
Sorozat: Walk on the wild side (2013 - )
Következő rész hősnője Carla Johnson, Heather barátnője
Műfaj: erotikus
Magyar megjelenés
: az Ulpius-háznál nem lehet tudni. Semmi hírt nem adtak és a Avoiding Mr. Right is igen friss e-book külföldön, de Raine Miller All-in-jét is hamar kihozták...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...