2010. júl. 11.

Maya Banks - Vénuszdombi mesék


Beszédes borító, még beszédesebb fülszöveg. Nem vezet itt senki félre minket, azt adja, amit ígér, tehát Maya Banks erotikus történeteket tesz elénk, teljesen a való világban, fantasytól mentesen. Némi történet, némi érzelem és sok szex, visszafogottságtól mentesen, kizárólag 18 éven felülieknek. A lényege pedig tényleg a szex, tehát a nem feltétlenül gyengéd és finom erotikára vágyó olvasóknak – kicsit erősen fogalmazva - „pornó” könyv.

A mesék tulajdonképpen novellákat takarnak, bár azt is mondhatnánk, hogy egy édeshármas és egy párocska szexuális élete, érzelmei, egymásra találása tárul fel előttünk, ahol a szereplők át-át járnak egymáshoz. 

Amit akar 
Három régi jó barát Kit, Mac és Ryder sok év után beteljesítik a kielégítetlen álmaikat. Első ránézésre egyszerű a felállás, egy lány két pasi, jöhet az édeshármas. Csakhogy Mac, a rendőr sokkal többet akar a lánytól, mint puszta szexet. Ryder, úgy tűnik beéri annyival, amennyi majd jut neki. Kit gondolatait pedig jobban lefoglalja a fergeteges szex és a zaklató visszatérése, aki fél évvel ezelőtt megerőszakolta, minthogy bármi komoly elhatározáson akarja törni a fejét. 

Amire szüksége van 
A hármas bomlani látszik és talán Mac vinné álmai nőjét, csakhogy Ryderben is váratlan érzések ébredeznek, Kit pedig nem teljes a két férfi nélkül. Ha izgalmakban nem is bővelkedik a történet, a kemény ágyjelenetek után a főszereplőink érzelmi hullámai foglalnak le bennünket. Itt a nagy tettek, nagy mondatok ideje a ballépések után. 

Amire vágyik 
Mia, a már ismert sztriptíztáncosnő, Ryder barátja életébe visszatér A FÉRFI, akiről már két éve nem hallott semmit. Szó szerint ajtóstól ront a házba, hogy újfent uralma alá hajtsa a lány csodás testét. Azonban Mia nagy bajban van, így Jacknek kell a megmentésére sietni, rendőri tapasztalatát használva, rosszfiús atmoszférát magára öltve száll harcba az igazi rosszfiúk ellen. Dominancia, (szex)rabszolgaság színesíti a képet.

A kedvenc történetem Mia és Jack sztorija volt. Mia szimpatikusabb volt nekem, mint Kit. Jack és domináns viselkedése pedig nagyon bejött. Kezdetben a történet olyan kis ártatlanul, finoman indult, majd átléptünk a másik végletbe, ahol az úr és szolga szerepjáték elvette finomság minden pillanatát. Számomra elég ütős lett.
A hármas fogatban Ryder állt hozzám a legközelebb, bár külsőre tudom, hogy nem az én gyengém. Náluk éreztem néhány pillanatra, hogy a kiszolgáltatottság kicsit sok. Kit helyében nem biztos, hogy türelmetlen izgalmat éreztem volna egyes szituációkban, bár nem mondhatom, hogy annyira extrém dolgok történtek volna a négy fal között.

Ez nem az a könyv, ahol az erotika csak legyezgeti a lapokat, nem a hosszú előjátékon van a hangsúly és szex közben nem a mély szerelmes gondolatokon. A szereplők nagyon gyorsan a tettek mezejére lépnek és a szemérmetlenül kinyílnak egymásnak, adnak és kapnak. A nő alárendeli magát a férfi(ak)nak, akik kedvüket lelik a lányban. A dominancia, kiszolgáltatottság mindig jelen van.
Csak hogy ne pornóba menjen át az egész történet a szereplők érzelmei is megkapják a maguk szerepét, hiszen itt senki sem csak játszani akar, hanem igen is érzelmeket táplál a másik iránt, mindamellett nem kell sokat várni a karakterektől, nem ez a könyv lényegi része.
Megfogalmazást, stílust tekintve szerintem befogadható, nem éreztem közönségesnek, vulgárisnak is csak annyira mondható, amennyire egy kifejezetten erotikus történetként megírt könyvtől elvárható.

Ha kedvem tartja Maya Bankset szívesen lekapom a polcról.

4 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...