2012. júl. 25.

Susan Wiggs - Tóparti történetek 1-4.

Nem tudom a percet felidézni, hogy mikor költözött a fejembe a gondolat, hogy birtokolni szeretném e sorozat köteteit, azt sem tudom megmondani mikor jöttek szembe velem a könyvek, - bár az biztos, hogy másfél hónappal ezelőtt még a létezésükről sem tudtam -, csak arra emlékszem, hogy bújom a webshopokat a legjobb árat keresve, adom össze az számokat, hogy mennyivel lesz könnyebb a pénztárcám, mindezt úgy, hogy egy sort sem olvastam a történetekből.
Igen, igen, rám jött a dili, valami könyvmoly kórság, vagy mifene, egy mélyről jövő érzés, hogy találtam valami nekem valót, amit meg kell szereznem, bár tényekkel az igazam nem tudom alátámasztani, de az érzés ennek ellenére sem akar csillapodni.
Annyi erő azért még volt bennem, hogy a netes böngészés után ne a rendelés legyen a következő lépés, hanem a könyvtár, hiszen mégiscsak 8 kötetről van szó, és ha mellényúlok az fájni fog.

Szerencsére azonban az ösztöneim nem csaptak be és egy remek sorozatnak indultam neki, sőt mi több, újabb kedvenceket avattam. Szinte megállíthatatlanul falom a könyveket, hiszen két hét alatt négy könyvet tudok magam mögött.

Bár a történetek magukban is megállják a helyüket, és mintha a magyar megjelenés körül is lett volna egy kis sorrendbéli csavar,  mégis azt ajánlom mindenkinek, hogy tartsa be az eredetit, mert csak akkor igazán élvezetes és így biztos nem lövünk le hatalmas spoilereket, hiszen a szereplők élete akár több köteten keresztül is alakulhat. Hol a jelenben, hol a múltban, hol nyáron, hol télen, visszatérő szereplők, nagy családok, régi és új szerelmek. Romantikus, családias, szórakoztató, megmosolyogtató és rendkívül hangulatos. Kedvenceim a visszaemlékezések, amikor a fiatal suhancok meghatározó pillanatokat éltek át Camp Kiogán.


Kiadó: Harlequin, 2009
Oldalszám: 448
Ár: 1595 Ft
1. Aranyló nyár
Olivia Bellamy - Connor Davis

Keserédes időutazás vára Bellamy család tagjaira, akik azért gyűlnek össze a lélegzetelállító szépségű üdülőtelepen, Camp Kiogán, hogy megünnepeljék a nagyszülők ötvenedik házassági évfordulóját.
Az unokák közül Olivia vállalja a nem kis feladatot, hogy lakhatóvá varázsolja az egykori ifjúsági tábort. Megbízást ad Avalon egyetlen építési vállalkozójának, Connor Davisnek, és a meghitt közelségtől újra fellángol köztük a kamaszkori vonzalom. A lány réges-régi fényképet pillant meg a helyi sütödében, amelytől az egész család élete alapvetően megváltozik. Amikor nyár végén bevonják a tábor zászlaját, mindenki őszintébb, boldogabb jövő ígéretével térhet haza…

Ültem az irodában, ahol a nyári gyakorlatom második hetét kezdtem és míg vártam, hogy akadjon valami munka, elkezdtem ezt a történetet. Már az első sorok mosolyt csaltak az arcomra és néhány oldal után erősen kellett koncentrálnom, hogy a nagy csendben ne vihogjak fel, pedig annyira kacarászni támadt kedvem, de helyette be kellett érnem néma vigyorgással. Szóval remek kezdés volt a zászlórúdon ragadt lányka és a szexi motoros találkozása.
Az írónő azonban nem könnyítette meg a dolgom, hiszen repített az időben előre-hátra, egyik szereplőről ugráltunk a másikra és nem győztem kapkodni a fejem, hogy hol vagyok és kivel. Megismerthetjük Olíviát és Connort a tábori nyaraik idején, a barátságuk kezdetén, és a igaz szerelemmé mélyülő kapcsolatukat a jelenben. Láthatjuk Olívia édesapját, Phillipet, szerelmes fiatalnak a múltban, annak öccsét, a gyerekeihez közel kerülni vágyó Greget jelenben. A nagy család egy kis szelete, akik gyorsan belopták magukat a szívembe.
Imádtam a múltban játszódó részeket, mert annyira hangulatossá tették a történetet. Valahogy jó volt olvasni a hetvenes vagy épp a nyolcvanas évek nyári élményeit. A jelenben pedig a felnőtté érett hősök lassan közelednek egymás felé, maguk mögött hagyva a sérelmeket, vérző sebeket, félreértéseket.
Camp Kioga egy igazi amerikai tábor, ahol a fiatalok egy egész nyarat töltenek, ahová a sorokat olvasva én is vágyódom. Bár a történet jelenében a tábor már nem üzemel, mégis helyszínül szolgál és emlékeket idéz fel.

 5 pont

Kiadó: Harlequin, 2009
Oldalszám: 400
Ár: 1595 Ft
2. A tűzhely melege
Jenny Majesky - Rourke McKnight

Jenny Majesky élete ezen a télen fenekestül felfordul. Még fel sem foghatta igazán, hogy rátalált az édesapjára, amikor egy hóviharos éjszakán leég a háza, és a tűzben odavész minden emléke, értéke.
Rourke McKnight, a rendőrfőnök a védőszárnyai alá veszi, Jenny beköltözik a férfi házába és egész letében. Rourke szíve már régen a lányé lett, abban a pillanatban, amikor kamaszként először látták meg egymást. Jennynek azonban a fiú barátja, Joey is csapta a szelet, és Rourke lovagiasan a háttérbe vonult. Csakhogy Joey veszélyes hivatást választott, és Jenny menyasszonyként fiatalon magára maradt. Egyetlen öröme a sütöde volt, ahol mindennap életre keltek szeretett nagymamája receptjei és életbölcsességei. A lányra azonban még vár néhány titok és felfedezés, mire rájön, hová és kihez tartozik…

Kapcsolat az előző kötetekkel
Jenny Majesky: nem szeretnék spoilerezni 
Rourke McKnight: a rendőrfőnök és Connor Davis jóbarátja.

Az aranyló nyár után jöjjön egy szerelmes tél, amely ha nem is lehengerlő, de még a kellemes kategóriába sorolható történetet elevenít meg.
Bevallom őszintén a fejezetek elején lévő receptek és Jenny cikkei nem igazán kötötték le a figyelmem. Rourke és Jenny kapcsolata, amely hosszú évek után kezd révbe érni kissé vérszegénynek tűnt és igazából elve nem értem, hogy Jenny miért nem állt ki már régen az érzéseiért, és Rourkenak miért kellett ennyire önfeláldozónak lenni, hiszen így olyan butusok voltak. A múlt most is tartogatott meglepetéseket, hiszen most Jenny anyjáról jelentősen más kép alakult ki bennem, és mondhatni ledöbbentem a nő másik oldalát látva, amely igencsak eltért az előző kötetben látottaktól, a romantikus képzelgéseimtől. Daisy is őrizte titkát egy ideig, bár elég hamar rá lehetett jönni az életét megváltoztató fordulatra, mégis jólesett követni a lány megpróbáltatásait, amely szinte ugyanolyan fontosságú volt, mint a párocska életének alakulása.
Daisy és Jenny által újabb szereplők bukkannak fel, akikkel még többször össze fogunk futni, így már most érdemes rájuk odafigyelni: Nina Romano, a helyi polgármester, lánya Sonnet, és Zack Alger egy "jóbarát".
Amit viszont kifejezetten feleslegesnek találok, az a végére biggyesztett, izgalmasnak szánt kis akció, krimi. Bár ha azt vesszük, hogy Rourke rendőr, már nem is tűnt olyan idegennek, de én akkor is, szívem szerint kihagytam volna a történetből.


4 pont



Kiadó: Harlequin, 2009
Oldalszám: 368
Ár: 1495 Ft

3. Csöndes kikötő
Nina Romano - Greg Bellamy

A regénysorozat második kötetében újabb szereplők kerülnek fel a Bellamy család tablójára, és kibontakozik előttünk egy olyan pár románca, akik már kamaszként érezték, hogy őket egymásnak teremtette az ég. Greg Bellamy nemrég vált el a feleségétől, Sophie-tól, és úgy döntött, hogy visszatér gyermekkora színhelyére, a Juhar-tó partján fekvő, páratlan szépségű Avalonba. Hirtelen ötlettől vezérelve megveszi a banktól az ódon Tóparti Fogadót, melyből előkelő, patinás szállodát akar varázsolni. Sejtelme sincs, hogy ezzel megfosztja álmaitól egykori pajtását, Nina Romanót, aki egész életében arra vágyott, hogy ezt a hotelt vezethesse. A férfi gyanútlanul állásajánlatot tesz Ninának, ám az asszony tudja, hogy ha elfogadja, akkor elindul az érzelmi lavina…

Kapcsolat az előző kötetekkel
Nina Romano: Jenny Majesky legjobb barátnője, ismerhetjük már A tűzhely melege kötetből. 
Greg Bellamy: a legfiatalabb Bellamy, aki elvált feleségétől, és az első kötet óta él a gyerekeivel Avalonban.

Ez a történet nagyon ott volt. Az írónő igazán megtalálta az összhangot a múlt és a jelen között, és itt éreztem először úgy, hogy minden váltásnak meg volt az oka, és apró utalásokkal a fejezet végén fel van vezetve, hogy a múlt mely szegletét fogjuk megismerni. És ahogy eddig is, most is a "történelem" fogott meg leginkább, főleg, hogy a leendő páros tagjai, tudtukon kívül már akkor rendkívül befolyásolták egymás tetteit.
Greg Bellamy élete már az Aranyló nyár óta a történetek egy mellékszálát képviseli, és én azóta kedvelem. Igyekszik kilábalni egy válásból, igyekszik jó apa lenni és Daisy nem kímélte a meredek szituációktól apa és lánya között. Nina Romano pedig eddig csak egy elszalasztott lehetőség volt számára, hiszen a múltban a váratlan fordulatok elsodorták őket egymástól.
Ninát könnyű volt megkedvelni, mert bátor, talpraesett nő, aki a korai gyermekvállalás után most érzi, hogy kicsit önmagának élhet és elkezdheti megvalósítani álmait, csakhogy a férfi, aki után már a múltban is epekedett az útját állja ebben. Hosszú kerülgetés és sértődések vezetnek a pár boldogságához, de megéri. 

5 pont



Kiadó: Harlequin, 2009
Oldalszám: 416
Ár: 1495 Ft
4. Téli varázs
Sophie Bellamy - Noah Sheperd

Sophie Bellamy elismert nemzetközi jogászként dolgozik Hágában, ám egy napon terrortámadás áldozatává válik. Megőrzi hidegvérét, így el tud menekülni, de az esettel kapcsolatos rémálmok sokáig üldözik. Úgy dönt, otthagyja kitűnő állását, és letelepszik a Juhar-tó partján fekvő faluban, ahol elvált férje és gyermekei élnek. Hófúvás közepette érkezik meg, és kocsijával az árokban köt ki. Noah, a helyi állatorvos siet a segítségére, aki nyomban megdobogtatja az asszony szívét. Sophie küzd az új és csodás érzés ellen, mert a gyermekeinek akarja szentelni magát. A férfi azonban – akinek eddig csak a négylábúakkal volt szerencséje – túl gyorsan szeretné őt meghódítani…

Kapcsolat az előző kötetekkel
Sophie Bellamy: Greg Bellamy (Csöndes kikötő) exfelesége, Daisy és Max édesanyja
Noah Sheperd: Nina Romano (Csöndes kikötő) alkalmi randipartnere, akit Greg pisztolytisztogatása elijesztett a nő közeléből.

Az első Tóparti történet, ahol nem a tábori múlt játszik szerepet, ahol a két főszereplő eddig nem ismerte egymást, nincs mélyen eltemetett régi vonzalom. Ez cseppet sem volt baj, de bevallom őszintén a pontvesztés a Hágai történetnek és a tábori élmények hiányának köszönhető. Az írónő megmutatta nekünk a Sophie-t ért terrortámadás részleteit, számomra túlságosan is aprólékosan, így néha kissé más hangulattal töltötte meg az oldalakat, mint eddig megszoktam.
Örültem, hogy Sophie-nak is megengedte az írónő, hogy boldog legyen, levethesse magáról a rideg, túlontúl elegáns, szőke szépség szerepét és szimpatikussá válhason gyermekei után vágyódó anyaként, aki igyekszik bepótolni mulasztásait. Több fronton is meg kellett törnie a jeget, hiszen meg kellett küzdenie a gyerekei bizalmáért, és be kellett illeszkednie egy kisvárosba, ahol csak mint Greg exét, a gyerekeit elhagyó nőt ismerték. Noahval volt a legkönnyebb dolga, ő nem gondolkozik túl sokat, és rengeteg szeretetet tud adni. Az állatorvos számomra is igazán szimpatikus fickó volt, nem adta fel, de nem is nyomult túlságosan. Az utolsó nagy vallomással, tettel pedig teljesen levett a lábamról. Nagyon-nagyon jó pasi. Örültem, hogy Sophie rögtön lecsapott rá és tudatlanul választott magának fiatal párt, de hát egy jó majdnem negyvenestől nem sajnálom.
Daisy elmaradhatatlan szereplő és a következő kötet főhőse Bo Crutcher is többet bukkant fel, mint eddig. És úgy tűnik, hogy a Bellamy család után most Noah amatőr zenekarának tagjait fogjuk megismerni.


 4 pont

Folytatás következik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...