2009. aug. 6.

Anita Blake szeretői 3.

Az ardeurnek nagy a hatalma, kihozza az ember lányából a legrosszabbat. Ha ezt még kombináljuk azzal, hogy Anita mennyire dögös és jó az ágyban…. hát ütős kis párosítás jön. Nem csoda, hogy mindenki az ő kegyét keresi. Ha kell könyörög, csal, vagy reméli, hogy jókor lesz jó helyen.


9. Augustine, Chicago Városának Ura. Maffiavezér, nem mellesleg hatalmas vámpír. Szerelmet tud ébreszteni. De ez is kétélű fegyver. Meg is szívja. Szerelmes lesz Anitába. De előtte megbabrálja az arduert. Nem jó ötlet, de hát ha már így alakult, J.C. és Anita kihasználja a lehetőséget. A vámpírmester összes teremtménye erejét elszívják egy grupen aktus során, ahol Augustine a szendvics közepe. Bár nem kedveli a férfiakat, J.C-dal azért kivételt tesz és közben régi emlékek elevenednek fel, Anita szeme előtt is. Egyszeri kivételes alkalom volt, egy hatalmas „ebéd” az ardeurnak. (13. kötet)

10. London, a londoni „Sötét Lovag”. Szegény ardeurfüggősége miatt tartott Anitától, nem akart visszaesni, pedig ő a tökéletes pomme de sang, mivel naponta sokkal többször tudja táplálni, mint más, mivel nem fáradt ki. Hát szegénynek nincs menekvés, mikor Requiem érzelmi mélyvölgye, sértettsége miatt nem fekszik le Anitával, jön London és apait-anyait belead. Megrészegedve érzi magát utána és már nem is akar küzdeni a függőség ellen.

11. És eljött Requiem nagy alakítása. Immár beállt ő is hivatalosan is a sorba. Szintén londoni vámpír, tisztelettudó, régimódi. Idézetek sora van a fejében, mindig előhúzza a megfelelőt. Anita az „esti csillaga”. Elvesztett szerelmét siratja, Anitával szeretné pótolni. De ő nem csak kaja akar lenni. Anitának meg persze nincs már ereje az érzelmi zűrzavarokra. A szükség azonban úgy hozza, hogy Anita súlyosan megsebesül és gyors gyógyulásra és feltöltődésre van szükség. Egy limuzin utastere jut nekik, nézőközönségnek Nathaniel és Jason. (13. kötet)

12. Rafael, a patkánykirály. Már az első kötettől kezdve Anita barátja, szövetségese. Mindig is barátként gondoltunk rá, de a hatalomért mindent. Lényegében csak meg akarja védeni patkányait és szorosabbra fűzni a szövetséget J.C-dal, mert fél, hogy a hiénák is előrébb kerülnek a patkányoknál Asher miatt, akinek a hiéna lett a hívóállata. Köztudott ténynek veszi, hogy Anita szerető sorra megerősödnek. Szóval ő is jelentkezik pomme de sang-nak. Meghökkentő, de épp kapóra jön. A megbeszélésen nem várt események lesznek, Richard bekattan és rátámad J.C-ra. Aki, hogy erőt merítsen feléleszti az ardeurt Anitában és ő pont Rafael karjaiban van. Még nem is választhat, de ez egy jó döntés volt, mivel király így a népétől is tud erőt elszívni Anita, amire nagy szükség van, hiszen nélküle mind meghalnak. (14. kötet)

13. Donovan Reece. Kedves önzetlen barát és ő a hattyúkirály. A majdnem végzetes sérülésekből gyógyulgat a triumvirátus. J.C. kómában, Richardot lélegeztetik. Energia kell, nem csak nekik, hanem a többi vámpírnak is. Donovan felajánlja magát a cél érdekében és az ország összes hattyúja erejét adja a gyógyulás érdekében. (14. kötet)

Mint látjuk, az utolsó partnerek inkább alkalmiak és az alkalom szülte a lehetőséget. Requiem és London ugyan többször besegítenek Anitának, de mégse tartoznak a nagy szerelmek közé. Néha már inkább terhes a társaságuk, főleg Requiem, akinek Anita nem tudja fájdalmát, sértettségét gyógyítani.

Az eddig olvasottak alapján jó eséllyel indul még a szerető posztra Haven, alias „Sütiszörny”, a chicagoi véroroszlán, aki átvette St. Louise-ban a helyi falkát és ő lett a Rex. És Anitában élő oroszlán már nagyon szeretne közelebbről megismerkedni vele. Ráadásul úgy tűnik a rosszfiú meg akar javulni, mert szerelmes lett Anitába.
Nem adja fel Graham se, igaz csak az ardeurrel kapható érzésre pályázik, de kitartó. Én szurkolok neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...