2012. dec. 20.

Karen Rose - Érints meg

Kiadó: Ulpius-ház, 2010
Oldalszám:
628
Ár:
3999 Ft
Az írónő további könyvei
Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt volt szerencsém először a könyvhöz és már akkor nagy Karen Rose rajongónak tudtam magam. Két év alatt a kiadó nem tudott kitermelni magából több könyvet az írónőtől, de a böjtöt a néhány hete - már hivatalosan is - megjelent Számolj tízig törte meg. Nem haboztam lecsapni rá, befejezve pedig vitt tovább a hangulat, és úgy éreztem, hogy Aidan és Tess sztorijára is szükségem van. Rá kellett jönnöm, hogy hiába több mint hatszáz oldal, akkor is villámgyorsasággal tudom falni az oldalakat, és a Halj meg értem után a második kedvenc kötetet tisztelhetem benne az írónőtől. Egyszerűen imádom.
A történet:
Valaki gyötri dr. Tess Ciccotelli orvosnő pszichiátriai betegeit, addig a pontig, míg végül kétségbeesésükben öngyilkosságot követnek el. Az eseteket pedig úgy rendezi meg, hogy a gyanú Tessre terelődjön. A doktornő azonban még a rendőri kérések ellenére sem hajlandó megszegni az orvosi titoktartási esküt.
Aidan Reagan nyomozó tökéletesen megérti, hogy Tess óvja a betegeit, de minden jel arra mutat, hogy ez a név és arc nélküli ellenség eltökélte, hogy tönkreteszi Tess karrierjét, családját, és végül elpusztítja magát Tesst is. Aidan és Tess mindent megtesz azért, hogy megállítsák a gyilkost, de egyre nyilvánvalóbb, hogy Tess nyaka körül szorul a hurok, és a nő sehova sem menekülhet, sehova sem rejtőzhet.
Gondolatok:
A Gyilkolj értem c. könyvvel lezárult egy szövevényes történetfolyam, amely a Vartanian család és a georgia-i Dutton városának mocskos titkait fedte fel. A kisvárost elhagyva Chicago lesz az új helyszín és biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező kötetek a chicagoi rendőrkapitányság nyomozóinak ügyeibe, szerelmi életébe fognak betekintést engedni. A kiadótól pedig nem is várhattam volna mást, mint hogy ismét fittyet hány a logikára, ami azt követelné, hogy minimum Abe Reagan és Kristen Mayhew I’m watching you című kötetével kezdjék a sort, hiszen velük már egy kisbabás boldog párként találkozhatunk ebben a kötetben, arról nem is beszélve, hogy Kristen szájából elhangzik egy poéngyilkos mondat is a saját történetére vonatkozóan. Így viszont, hogy az Érints meg került hamarabb terítékre egy ismerősre mindenképp számíthattunk, hiszen Tess Ciccotelli a Halj meg értem béli Vito Ciccotelli húgocskája, Vito pedig nagyon is felbukkan, hogy a védelmező báty szerepét eljátssza, igaz a történtek idején Sophie Johanssen még nem rabolta el a férfi szívét, hiszen időben jóval az ő kötete előtt járunk.

E történet párocskája határozottan közel áll a szívemhez és jóformán az első perctől kezdve szimpatikusak nekem. Egyszerűen nagyon tetszett, hogy ha közvetlenül nem is ismerték egymást, mégis előtörténetük volt, ami által Aidanből az első igazi találkozás a közös ügy kapcsán ellenszenvvel, már-már megvetéssel vegyes vonzalmat váltott ki. Nem is igazán hibáztatom a férfit, hiszen a doktornő rendkívül jól ölti magára a rideg, érzelemmentes, profi pszichiáter szerepét, pedig az álca fenntartása hatalmas erőfeszítéseket követel a nőtől. Azonban Aidan gyűlölete viszonylag hamar szertefoszlik és támasza és védelmezője lesz a nőnek, akit egy őrült célpontjául szemelt ki. Aidan határozottan az a fickó, aki nem fél beismerni, ha tévedett, remek zsaru, sokat tanult, mire megtalálta igazi hivatását, és ráadásul nagyszerű testvér. Határozottan megkedveltem a Reagan családot. Tess mindenképpen megérdemli a tiszteletet, mert mindig tisztességes maradt és hiába sújtotta újabb csapás, erős maradt és sosem adta fel.

A rendőrség munkáját csak dicsérhetem, nem futottak fölös köröket, nem volt igazi toporgás, hanem szépen lassan rakták ki a kirakós darabjait és nem dőltek be a félrevezető nyomoknak. Határozottan szimpatikussá váltak a nyomozók, akik a későbbiekben is fel fognak még bukkanni.

Másodszorra már elkerülhetetlenül minden szemöldökráncolást és gyanút keltő mondatot elsőre kiszúrtam, ami a gyilkos kilétére utalt, és rájöttem, hogy hiába tippeltem jól már első olvasáskor is, elég későn szúrta ki a szemem az igazság. Maga a gyilkos munkamódszere határozottan tetszett, jómaga csak a romeltakarítást, a tanúk elhallgattatását végezte, minden más csupán szervezettség kérdése és a türelem játéka volt. A gyilkosságok nem az élvezetét növelték, hanem eszközök voltak, hogy lelkileg gyötörjék az igazi célpontot, Tess Ciccotellit. Halottak akadtak szép számmal, a szerencsétlen áldozatoktól kezdve a cinkostársakig. Mondhatni, hogy az őrült elme elég okos volt, hogy szépen szövögesse a terveit, de önhittsége a vesztét okozta, ráadásul lebecsülte a barátság erejét. Tess és a gyilkos szemtől szembeni találkozása hozta a nagy vallomásokat, amelyek számos szituációt új megvilágításba helyeztek, a rendőrségi nyomozás vége pedig a bosszú egy másik kiindulópontjára adott magyarázatot.

Egy negatívumot sem tudnék mondani a könyvre, személy szerint hibát sem látok benne, bár az is lehet, hogy mégis van. Azt tudom, hogy nagyon szerettem olvasni, nagyon kedvelem a szereplőit, a szerelmi szál számomra tökéletes, a gyilkosban és tetteiben van fantázia, tehát úgy jó, ahogy van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...