2009. jún. 29.

Claudia Gray - Evernight (Örökéj)

Bianca szökni akar. Bianca új diák az Evernight Akadémián, egy háborzongató, gótikus bentlakásos iskolában, ahol az osztálytársak valahogy mind túlságosan tökéletesek: okosak, elegánsak, jófomán olyanok, mint a ragadozók. Bianca tisztában van vele, hogy nem illik közéjük. Ekkor találkozik Lucassal, aki szintén kilóg a sorból, s aki szemmel láthatólag mindent megtesz azért, hogy ne legyen olyan, mint a többi evernightos. Kettejük között tagadhatatlanul van valamiféle vonzalom. Bianca minden veszélyt vállalna, hogy a fiúval lehessen, de sötét, régesrégi titkok elszakítják őket egymástól… Bianca ekkor megkérdőjelez mindent, amit eddig igaznak hitt. Claudia Gray rossz csillagzat alatt született szerelmi története, és a veszélyes szövetségeket felvonultató izgalmas események lélegzetelállító modern vámpírmese a mai olvasónak. Claudia Gray New Yorkban él és dolgozik. Az Evernight az első regénye.



Mennyire népszerűek lettek mostanság az angol címek. Na jó nekem is jobban tetszik így.

Ez a könyv is egy nemrég megjelent könyv, ami a fiatalságot célozza meg, és a most népszerű elemeket használja fel.

Sokan mondják, hogy ez is csak egy Twilight utánzat, de nekem nem úgy tünt. Persze a lány itt is epekedik egy titokzatos, különc srácért. De nem minden az aminek látszik.

Nehéz úgy írni, hogy ne áruljak el igazán fontos részleteket, mert ha lelőném a poént, akkor már kevésbé lennének meglepőek a fordulatok. Vegyes érzéseim vannak. Azt vallom, hogy ha egy könyv vagy film vége izgalmas, vagy egyáltalán valamitől jó, akkor már az egész az, bármilyen nehezen is indult az eleje. Itt is hasonló érzésem van.

Számomra két igazán nagy meglepetés, fordulat volt, de attól majdnem padlót fogtam. Na erre nem gondoltam volna, vagyis pont egy fordított helyzetre. De a második sokk után már pörögtek az események és kezdett igazán izgalmas lenni. Azért előtte se volt rossz.

Az Evernight bentlakásos iskola, egyenruhával, gazdag diákokkal. Mint egy kísérteties ódon kastély. A diákokban él a versenyszellem, különös szokások vannak. Bár igazán különös, rémisztő dolgok nem történnek, az új diákok is érzik, hogy valami titokzatos, hátborzongató dolgok vannak az iskolában. Bianca és Lucas is új diákok. Bianca még az évnyitó előtt meg akar szökni és így találkozik Lucassal. Persze a szökésből nem lesz semmi, de a fiatalok szinte első percbe egymásba szeretnek. Bianca egy nehezen barátkozó, szerény lány, aki kívülállónak érzi magát. Szülei tanárok, akiket a diákok is mind jófejnek tartanak. Kicsit elvarázsolt emberek. Még mindig fülig szerelmesek egymásba, régi bakelitlemezeket hallgatnak. Bianca bármit megbeszélhet velük. Lucas is különc, de meg se próbál beilleszkedni. Néha forrófejű, megvédi az elesetteket. Biancát is mindig meg akarja védeni. De a kapcsolatuk nem felhőtlen. Egyszer együtt vannak, máskor nem. A lány szemszögéből olvassuk az eseményeket.

Az első fordulópont az őszi bál estéje. Bianca a bálba Balthazarral megy, de Lucasszal távozik. Balthazar a mindig barát kategória. Nem nyerheti el Bianca szívét, pedig csak erre vágyik. Nagyon okosnak és bölcsnek tűnik. Majd ki is derül miért. Ő egy igaz barát, akire mindig lehet számítani.

Bianca igaz gyönyörű és az első csók is megtörténik, de az események megváltoznak. De még mennyire. Megkapjuk az első kis információmorzsát. Most át kell értékelni a helyzetet. Semmi sem az volt eddig, amit hittél. De a titok még mindig titok marad. Az események pörögnek, és durvulnak, aminek következtében Bianca és Lucas megint külön van. De az aprócska kis hátborzongató tények se tudják őket egymástól távol tartani.

De a boldogság nem tarthat sokáig. Jön egy következő fordulópont, újabb sokott kaptam. A másik fél se az, akinek mondta magát. Felgyorsulnak az események. Lucasnak menekülnie kell, a szerelem közbeszól, így Bianca is vele tart. A szülők persze nem hagyhatják ezt. Egy kis háborúskodás a szülők között elválasztja a két szerelmest, de nem örökre. Bianca visszatér az iskolába, de Lucas levele tartja benne a lelket, hogy egyszer még együtt lesznek.

A végére egy kis izgalmas történet lett. Megadja a hangulatát az épület gótikus alakja, a vízköpők, a tornyok, az egyenruha. Adjunk hozzá egy kis titkot, fantasyt. Vámpírok itt is léteznek. Fűszerezzük igaz szerelemmel, mert itt a fiatalok szereleme az egyetlen igaz és állandó. Ez az egyetlen dolog, ami az is, aminek tűnik.

Bár a fiatalok nem lehetnek felhőtlen boldogok, mivel el kellett válniuk. De türelemmel várják a megfelelő pillanatot az új találkozásra.


4 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...