2014. jún. 10.

Rachel Vincent - Lélekmentők

Kiadó: Jaffa, 2013
Terjedelem: 264

Ár: 2940 Ft
A sztárságnak ára van és minimum a lelkeddel kell fizetned érte!

Erre a gondolatra építette a Sikoltók sorozat második részét Rachel Vincent, aki a Lélektolvajokban megismertetett minket Kaylee Cavanaugh-val, a fiatal lúdvérc (banshee, bean shide) lánnyal, aki maga is csak akkor szembesült nem emberi mivoltával. Első kalandját a természetfelettivel szerencsésen túlélte, rátalált a szerelem a szintén lúdvérc Nash Hudson személyében és származása ellenére is lehetősége lenne egy nyugalmas életre, ha pechére nem találná szembe magát újra a sötét oldallal. A lány pedig képtelen szemet hunyni és hátat fordítani a segítségre szorulóknak, így újra magára ölti a tizenhat éves megmentő szerepét és a felnőttek tudta nélkül, barátai segítségével néz szembe a démonokkal.

Egy fergeteges koncert fullad tragédiába, amikor Kaylee, Nash és a többi ember szeme láttára holtan esik össze a színpadon éneklő közkedvelt popsztár. Kaylee döbbenetét egy felismerés követ, miszerint nem égeti torkát egyetlen felkúszni készülő sikoly sem, pedig Libby, egy különleges kaszás felbukkanása is azt igazolja, hogy bizony Eden számára eljött a vég. Lélek nélkül azonban a lúdvércnek nincs oka sikoltani, és mint hamar kiderül, az énekesnő eladta a sajátját a csillogásért. Démonleheletet kapott cserélbe, amelyet most Libby eljött megsemmisíteni... négy nap múlva pedig újra visszatér majd egy újabb lányért, Addison Page-ért. A lány Nash kaszás bátyjának, Todnak az egykori szerelme, aki már évek óta a rivaldafényben él és abban a hitben, hogy Tod Hudson halott. A fiú most felfedi magát és Kaylee és Nash segítségét kéri, hogy megmentsék Addison lelkét és életét, de a szerződés és a pokolfajzat megtalálása nélkül aligha van esélyük győzelmet aratni. Az óra ketyeg, ráadásul a démon újabb áldozatot szemelt ki magának.

A kötet kevesebb kalandban és izgalomban bővelkedik ugyan, mint a Lélektolvajok, mégis Kayleenak a lélekmentéshez még jobban el kell sajátítani a lúdvérc képességeit Harmony, Nash anyjának segítségével, amely kiváló lehetőség az olvasónak is, hogy jobban megismerje az írónő teremtette szabályokat, mitológiát. Harmony pedig nem másra tanítja meg a lányt, mint az Alvilágba való bekukucskálásra és átlépésre. Ez a képesség arra is jól jön majd Kaylee számára, hogy az éj leple, na meg szobafogság alatt is kiosonhasson és folytathassa küldetését. Édesapja, aki tizenhárom év után újra mindennapjainak része lett, többszörösen is igyekszik bepótolja az atyai szigort. Nem csak a természetfeletti veszélyeitől félti a lányát, de Nashre is sasszemmel figyel, nehogy intim közelségbe kerülhessen ártatlan kicsikéjével. Mindkét esetben megvan az oka az aggodalomra, hiszen Kaylee élete többször is veszélyben forog és Nashsel is akadnak heves pillanatai -, de még milyen hevesek -, ám Todnak sikerül mindig a legjobbkor érkeznie, hogy lehűtse a kedélyeket. Tod Kaylee mellett száz százalékkal dolgozik Addison megmentéséért és a kötözködő kaszás helyett, egy mindenre elszánt, már-már kétségbeesett srácot látni. Nekem tetszett ez az oldala is. Kaylee bár vakmerő, mégis igyekszik logikusan gondolkodni, szorult helyzetben kifejezetten vág az esze és a fiúk előtt üt szöget a fejében valami frappáns megoldás a problémákra. Nash karakteréről nem lehet elmondani, hogy különösebben fejlődött volna, most kifejezetten aggodalmaskodó őrző-védőként loholt a többiek nyomában.

Mint már említettem nem a feszültségtől körömrágós regények egyike, de mégsem fejeződött be izgalmaknak nélkül. Egy démonnal való alku pedig elég rázós, mégiscsak az alvilág lényei profik a szavakkal való játszadozásban és kegyetlenkedésben.

Bevallom őszintén, ha az írónő nem mutatott volna részleteket az Alvilágból, nem léptek volna át szereplőink és ezzel nem tárnak elém némi egyediséget, akkor kevésbé éreztem volna élvezetesnek ezt a kötetet. Ám apróságok összessége miatt még mindig úgy érzem, hogy ez a sorozat megfogott engem.



~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~  

  Sorozatinfó:

SIKOLTÓK

  1. My Soul to Take (2009) - Lélektolvajok (2012)
  2. My Soul to Save (2009) - Lélekmentők (2013)
  3. My Soul to Keep (2010) - Lélekőrzők (2014)
  4. My Soul to Steal (2011)
  5. If I Die (2011)
  6. Before I Wake (2012)
  7. With All My Soul (2013)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...