2013. okt. 20.

Tiffany Reisz - A herceg

Kiadó: Egmont, 2013
Terjedelem: 464
Ár: 3999 Ft
Máig él bennem annak a katartikus, felkavaró élménynek az emléke, amelyben az Eredendő bűnösök második kötetét, Az angyalt olvasván volt részem. Egyszerűen teljesen megszédített minden egyes sora, rajongásom szavakkal aligha kifejezhető. Szívesen tértem tehát vissza Tiffany Reisz történetéhez, amelyről már hallomásból tudtam, hogy újra a kezdetekhez kalauzolja majd az olvasót. Még szívesebben láttam volna Az angyal utolsó jeleneteként megdermedt kép megelevenedését, szerettem volna visszatérni a Fehér Szobába, ahová Nora belépve, több mint egy évnyi távollét után Wesleyt találja. Már csak a "díszletet" látva is beindult a fantáziám, hogyan is folytatódhatna a jelenet, de sejtettem, hogy az írónő kétszer ugyanazt a poént nem lőné el, így tudat alatt tudtam én, hogy Wesley később ér csak férfivá. Kingsley orozta el tőlük a nyitányt, majd a történet java részét is, hiszen Kentucy hercege ide vagy oda, a harmadik kötetben francia barátunk csupaszítja le lelkét előttünk.

A leghíresebb dom és domme útjai újra elválnak egymástól, hiszen Wes "lányszöktetést" hajt végre és hazai vizeken, annak minden csodáját megmutatva igyekszik meggyőzni szíve hölgyét egy lehetséges boldog, közös jövőről. Eközben újabb kegyetlenségek sarkallják nyomozásra az Alvilág urait, melynek következtében Søren és Kingsley visszatérnek ifjúságuk helyszínére Mainbe, a Szent Ignác Akadémiára. Kingsley azonban nemcsak térben teszi meg az utat, hanem gondolatban is egyre többször pergeti vissza az idő kerekét, hogy felidézze a Sørennel való első találkozását, a veszélyes vonzódást, a szenvedély hevében történt brutális tetteteket.

Az írónő tehát három szálon szövi történetét, amely Az angyallal ellentétben nem okozott folyamatos döbbenetet. Søren múltjáról a legnagyobb titkok már fellebbentek, a titkolt kapcsolat pedig inkább az olvasó tűrőképességét feszegette, mint váratlan fordulatokkal lepte volna meg. Ellenben birizgálhatta a fantáziánk egy magát egyre inkább romlottnak és tébolyultnak mutató zaklató és Kinsgley Edge eddig nem látott oldala. Az exkluzív Nyolcadik Kör vezetője eddig többnyire a háttérben mozgott, bár kisugárzása olyan személlyé tette, akivel még számolni kell. A felületes kép, amit ezidáig mutatott magából most a szíve rejtekéig mélyült. Megnyitotta Søren iránt érzett sóvárgásának csapját, megmutatta egykori ifjonti rajongását, a máig nem múló vonzódását, egy dom teljes a megadását.
Griffin és Michael után Reisz egy egészen másfajta kapcsolatot vetett papírra két férfi között, hiszen az előbbit az édes kínok ellenére is szerelmes gyengédség lengte körül, míg Søren mind a múltban, mind a jelenben kegyetlen brutalitással közeledik ahhoz, akit a legközelebb vágyik tudni magához.
Egyszerre borzolják a kedélyeket, az eddigiekhez képest minimalista módon tálalt aktusok, hiszen nehéz figyelmen kívül hagyni az erőszakos, kíméletlen bánásmódot, mégis képtelenség nem meglátni a sorok között megbújó mély érzéseket.

Úgy éreztem, a nyomozókká avanzsált kettős múltját és jelenét is a hév mellett leginkább a sebezhetőség jellemezte. Kingsley a múltban kétségbeesetten vágyódott az iskola félelmet keltő alakja után, szerelme viszonzásának jelét kereste minden szóban, tettben, és máig Søren az egyetlen gyenge pontja. Az a Søren, aki minden rosszindulat nélkül már fiatalon is ugyanaz a manipulatív, tekintélyt parancsoló, kíméletlen fiú volt, akinek mi is megismertük. Azonban szadizmusa, aberrált szükségletei ellenére is jó papként helyes irányba terelgeti nyáját. A hercegben volt alkalmam röpke pillanatokra sebezhetőnek is látni, kicsúszni látszik az irányítás a kezéből, ennek ellenére mégis  az egyik legérdekesebb karakter maradt, pikantériája az a kettősség, amit magából áraszt, és most érzem leginkább úgy, hogy félelmet kelt bennem.

A Kentucyban időző páros már nem ennyire viharos időszakot él meg, bár érzelmeik hasonlóan kuszák. A sokak szívét elnyerő Wesley szelídségével igyekszik maga mellett tartani Norát, akit még mindig kissé megijeszt a vanília lét, az ismeretlen gyengédség, azonban már nem akar ellenállni a fiúnak. Mondanám, hogy irigységgel vegyes sóhajokkal néztem a beteljesülést, de mire odáig eljutottak, a figyelmem vissza kellett ráncigálni rájuk, mert a megelőző történéseik nem villanyoztak fel túlzottan. Ennek ellenére szerfelett tetszett, ahogy az írónő Nora szavain keresztül kritikát gyakorolt, szinte beintett a romantikus szerzőknek és idealizál regényeiknek. A nő szerencsére Wesley mellett sem vesztett sokat provokatív voltából. Azonban bármennyire is imádom őket, néha kissé hiányoltam azt az izzást kettejük között, amelyet A szirénben megláttam.

Hangulatában leginkább a múlt határozta meg a kötetet, amelynek egyik legfontosabb momentuma számomra az az álom volt, amelyben Søren és Kingsley egy szentségtelen szentháromságról szőtt terveket, kettejükről és egy zabolátlan, de nem megzabolázhatatlan lányról, akivel együtt végül egy egész birodalmat teremtettek és uralnak. Nekem ezzel az írónő még inkább keretbe foglalta történetét. Ebben  a trióban akar pusztítást végezni egy idegen, akinek a kilétét bár sokáig homály fedi, mégis kevésbé munkás rájönni, mint Reisztól számítottam volna, azonban ennek ellenére is érdekes fordulatok várhatók még a folytatásban. Úrnő, már várlak!



~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤  ~ ¤  ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~ ¤ ~

  Sorozatinfó:

EREDENDŐ BŰNÖSÖK
The Original Sinners
  1. A szirén (2013) ~ The Siren (2012)
  2. Az angyal (2013) ~ The Angel (2012)
  3. A herceg (2013) ~ The Prince (2012)
  4. The Mistress (2013)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...